Başlangıç / Genel Yazılar / 4. Sınıf Meb Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 106, 107. Sayfa Cevapları

4. Sınıf Meb Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 106, 107. Sayfa Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Meb Yayınları 4. Ünite Bilim, Teknoloji ve Toplum Sayfa 106, 107 Kendimi Değerlendiriyorum Soruları ve Cevapları

106

A. Aşağıdaki cümlelerin başına cümlede verilen ifadeler doğruysa “D”, yanlışsa “Y” yazınız. Yanlış olan cümlelerin doğrularını altlarına yazınız.
1. (D) Ultrason ve röntgen cihazları sağlık alanında kullanılan teknolojik araçlardır.
2. (Y) Teknolojik gelişmeler internetin bulunmasından sonra devam etmemektedir.
3. (D) Hayatımızda önemli yer tutan icatlar zaman içeresinde farklı bilim insanları tarafından geliştirilmiştir.
4. (D) Akıllı telefonlar iletişimi kolaylaştırmak için tasarlanmış teknolojik araçlardır.
5. (D) Karşılaştıkları sorunlar insanların buluş ve tasarım yapmalarındaki nedenlerden biridir.

B. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere ilgili kelimeleri yazınız.

1. Mal ve hizmetlerin üretiminde kullanılan araç ve yöntemlere ilişkin bilgi bütünü teknoloji.
2. Yeni bir buluş ortaya koyarak eşi benzeri olmayan bir ürün meydana getiren kimseye mucit denir.
3. Birçok bilgisayar sisteminin birbirine bağlı olduğu, dünya genelindeki iletişim ağı internet
4. Bilinen bilgilerden yararlanarak daha önce bilinmeyen yeni bir teknolojik ürün tasarlamak icat veya buluş

C. Aşağıdaki eşleştirmeleri yapınız.

1. Aşağıdaki zaman ölçme araçlarını gelişim sırasına göre tablodaki numaralarla eşleştiriniz.

Sıralama: güneş saati, kum saati, köstekli saat, dijital kol saati

107

2. Aşağıda verilen teknolojik ürünlerin ilk halleri ile zaman içeresinde gelişen hallerinin isimlerinin yanlarına numaralarını yazarak eşleştiriniz.

Eşleşmeler: abaküs, hesap makinası mum, lamba teleks, faks at arabası, otomobil

Cevap:

D. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. I. Radyo
II. Tükenmez kalem
III. Düdüklü tencere
IV. Yazı
Yukarıdaki icatlardan hangilerinin mucidi bilinmemektedir?
A) I
B) I, II, ve III
C) III, IV
D) Yalnız IV

Cevap: D

2. Ulaşım teknolojisindeki değişimle aşağdakilerden hangisi değişmemiştir?
A) Uzun mesafeler daha kısa sürede gidiliyor.
B) Seyahatler güvenli araçlarla yapılıyor.
C) Konforlu, rahat araçlarla seyahat yapılıyor.
D) Kısa mesafelere gündüz seyahat yapılıyor.

Cevap: D

3. Helikopterler hangi hayvandan esinlenerek tasarlanmıştır?
A) Yarasa
B) Tilki
C) Yusufçuk böceği
D) Karınca

Cevap: A

4. “Küçük çocukların……………………… kullanırken boyunlarını öne uzatarak ve sırtlarını kamburlaştırarak oturmaları zararlıdır.” Yukarıdaki ifade hangi teknolojik ürünün yanlış kullanımından kaynaklıdır?
A) Buzdolabı
B) Televizyon
C) Bilgisayar
D) Fırın

Cevap: C

E. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. Navigasyon teknolojik aracını kimler hangi amaçla kullanıyor?

Cevap: Araç sürücüleri, pilotlar kullanmaktadır. Çünkü yönlerini ve gidecekleri yeri bulmak adına navigasyon cihazı onlara yol göstermektedir.

2. Kullandığınız teknolojik ürünlerden 5 tanesini seçerek hangi alanlarda kullandığınızı yazınız.

Cevap: Telefon: İletişim
Bilgisayar: İletişim
Uzaktan Kumanda: Teknolojik rahatlık
Çaydanlık: Yeme İçme teknolojisi
Ayakkabı: Spor için

3. Geçmişte televizyon yayınları nasıldı? Günümüze kadar neler değişti?

Cevap:Geçmişte televizyon yayınları renksizdi. Bu kadar net ve anında yapılamıyordu. Oysa teknolojinin gelişmesiyle hem televizyonlar gelişti hem de bizlere sunulmuş olan görsel şölen imkanları artmış oldu. Bu da önemli icatlar sayesinde oldu.
4. Mektupla yapılan haberleşme ile elektronik posta haberleşmesini karşılaştırınız.

Cevap: Mektupla yapılan haberleşmeye göre e-posta daha hızlıdır. Ancak mektubun samimiyeti ve bıraktığı nostaljik tat daha güzeldir.

5. Asansörü icat ederek günümüze kadar gelişiminde rol alan bilim insanları hangi soruları çözmeyi amaçlamışlardı?

Cevap: Hastaların, yaşlıların gelişen teknoloji ile beraber çok katlı apartmanlara dönüşen konutlara rahatça çıkmaları için. Yine her türlü yük taşımacılığında kolaylık sağlanması amacıyla icat edilmiştir.

Sponsorlu Bağlantılar

Önceki yazımız Kalabalık ile grup arasındaki fark nedir konulu makalemizi okudunuız mu?

Buradan Geldiler:
4 sınıf sosyal bilimleri ders kitabı c
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız 1 oy, 5 üzerinden 5,00
Loading...

İlgini Çekebilir

Topografya nedir

Sponsorlu Bağlantılar Topografya Bir kara parçasının doğal engebe ve özelliklerini kağıt üzerinde çizgilerle gösterme işi. …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.